Zangweekend Klooster Huissen

In dit weekend zingen we divers repertoire, begeleid met gitaar en accordeon. In verschillende zangworkshops is er aandacht voor alles wat zingen ontspannen en plezierig maakt: de adem, lichaam, ritme, beweging, samenklank en improvisatie.

We onderzoeken de expressie, de verbinding met de eigen stem en met elkaar, aan de hand van eigentijdse, traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Voel al zingend de aarde van Afrika, het temperament van Spanje, de melancholie van de Balkan, de diepe bezinning van India of de hemelse klanken van een Taizé-lied. En ga daarmee op ontdekkingsreis naar het eigen innerlijk, met alle inspiratie en soms ook weerstanden die we daarbij tegenkomen.

Op zondagavond is er een mantra avond: een uitnodiging om naar binnen te keren en al luisterend en/of zingend mee te bewegen met de krachten die in deze vaak oeroude gezangen schuilen.

De liederen worden “by heart” aangeleerd en gezongen, dus zonder bladmuziek. Op deze manier is de beleving volledig bij de energie en stroom van de muziek. Zo leren we om vrij met de stem en de muziek om te gaan.  Komt er een tweede stem bij je op? Probeer het eens uit, en wat maakt of hij wel of niet klinkt? Ervaar eens hoe het is om improviserend te zingen. En voor wie wil: Neem eens de kans om alleen voor de groep te zingen! Zo biedt het weekend de mogelijkheid om te ervaren wat je nog niet van jezelf kende, een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Ons verblijf in de prachtige ruimtes van het klooster dragen bij aan een weekend vol inspiratie en zin. Zowel ervaren als ook beginnende zangers komen volop aan bod, de insteek is vooral: Voor iedereen die meer zoekt dan ‘goed’ kunnen zingen.

De tarieven zijn inkomensafhankelijk, E 299, E 379 of E 439. Inschrijven doe je HIER.