Gipsy Balkan en Klezmer

Luisteren kun je HIER.

Van Donau tot Bosporus. Heel veel mooie muziek uit Oost Europa (Jiddish-Joods, Gipsy-Roma ) en de Mediterraan-Oriëntaalse tradities. Met heerlijke Zuidelijke invloed vanuit de flamenco en Zuid-Amerika. Een muzikale ontmoeting tussen verschillende achtergronden en stijlen, met onverwachte solo’s en spannende improvisaties. Wereldmuziek met passie.

Media

Trio Monique Lansdorp (viool, mandoline, percussie), Hans Derksen (accordeon, percussie), Martijn Nanninga( zang, gitaar, accordeon)

Voor datums check de AGENDA.

Monique Lansdorp is een autoriteit op het gebied van wereldmuziek. Zij verdiepte zich langdurig  in Balkan-en Klezmermuziek (Lansdorp Klezmerstringtrio ) en speelt met menige grootheid in de Internationale wereldmuziekscene. Haar 20 jarige carrière als violiste  in de band van Boudewijn de Groot, heeft de liefde  voor de volk- en wereldmuziek niet verminderd. Integendeel, de huidige ontwikkelingen in traditionele wereldmuziek en dans blijven voor haar een bron van inspiratie. 

 Accordeonist Hans Derksen  is een groot liefhebber en kenner van Balkanmuziek. Zijn repertoire put hij uit een brede verzameling eigen veldopnamen, gemaakt tijdens vele studiereizen o.a. naar Hongarije en voormalig Joegoslavië. Onlangs filmde hij nog in Bosnië voor een documentaire over de traditie van de Bosnische dans & muziek. Hans was jarenlang muzikaal begeleider folkloristische dans , bij de dansacademies Rotterdam en Tilburg Tegenwoordig is hij specialist mediavoorzieningen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.