Singers-United Deelnemers

13 & 19 april, Martijn Nanninga, wereldmuziek/mantra
Martijn is muzikant in hart en nieren. Zijn inspiratie vindt hij in het samen zingen en muziek maken met groepen en hierdoor ook diepere lagen van het menszijn te raken. Hij heeft zich in vele stijlen verdiept, van wereldmuziek tot spirituele liederen. “Liederen vanuit bij voorbeeld boeddhisme, jodendom, soefisme, het katholieke geloof en de indianencultuur vertellen ons verhalen over culturen en verbinden ons in tijd en ruimte”. Martijn geeft met veel enthousiasme leiding aan vele zang en meezing evenementen, mantragroepen en professionele teams. Hij heeft flamencogitaar gestudeerd, in Spanje geleefd en is gevormd door deze intense muziek en het samenspel met zang en dans.

14 april, Bas Kuijlenburg, licht klassiek
Ruim 25 jaar zit Bas Kuijlenburg in het zangers vak. Als solist bouwde hij aan een uitgebreid opera-, oratorium- en concertrepertoire. Bij de Nationale Opera maakt hij sinds 1994 als freelancer regelmatig deel uit van het internationaal gelouterde koor. Hiernaast zong Bas bij het Groot Omroep Koor, Capella Amsterdam, verschillend ad-hoc ensembles. Ook dirigeert hij onder meer het Culemborgs Mannenkoor en verschillende kortlopende zangprojecten.
‘Iedereen kan zingen’ is een veelgehoorde kreet. Dat ligt natuurlijk wel een beetje genuanceerder, maar met een beetje durf, een aansprekend voorbeeld en wat goed ‘gereedschap’ kom je al een heel eind. Bas neemt je mee op een korte vocale reis. www.baskuijlenburg.nl

 

15 april, Madeleine Ingen Housz, come together song
Madeleine Ingen Housz werkt met zang en stem, zowel in vrije tijd als in het bedrijfsleven. Soms met heel grote groepen, soms individueel, soms improviserend, of met liedjes van “niets”, soms met “grote werken van grote meesters” . De rode draad in haar werk is om mensen diep met zichzelf en met elkaar in verbinding te brengen, middels de klank schoonheid, innerlijke beweging. Ze studeerde blokfluit, schoolmuziek en zang aan het SweelinckConservatorium. Ze is initiator en de drijvende kracht van de passieprojecten. In de workshops in het bedrijfsleven staat ze bekend om de verleidende wijze waarop ze mensen tot zingen krijgt.
www.passieprojecten.nl

 

 

 

16 april, Judith Jobse, zielslied/pop-rock
Judith maakt muziek vanuit haar hart. Ze volgde de HBO-opleiding Creatief Educatief Werk met hoofdvak muziek en bijvak drama. In 2000 won ze als singer-songwriter het eerste talentenprogramma op tv in het genre van The Voice (Your Big Break). Ze heeft meerdere top40-hits op haar naam, waaronder haar grote hit You (2001) waarvoor ze een gouden plaat en een TMF-award ontving. Judith stond op alle grote podia in de Benelux maar koos uiteindelijk toch voor de kleinere podia en intiemere settings omdat bekend zijn niet haar ‘ding’ was en ze behoefte had aan meer diepgang. Naast muziek specialiseerde Judith zich in stressmanagement en al op jonge leeftijd was ze bezig met meditatie en spiritualiteit. Judith geeft zangles en stemexpressie en momenteel is ze druk bezig met haar boek en vlogs over Zangmagie waarin ze de psychologische, spirituele en energetische kant van zingen belicht.
www. judithjobse.nl, www.zingvrij.com

17 april, Antje Herber, Jürgen Rijkers, Flamenco “Zzoniquete”
Antje Herber en Jürgen Rijkers werken al vele jaren samen met hun “Zzoniquete” concept, waarbij flamenco zang, dans, gitaar, palmas (handklappen) tot één organisch en swingend geheel worden. In hun vele groepen en projecten creëren ze sfeer, verbinding en diepgang en vrolijkheid.
Antje is geboren Berlijnse en al vele jaren met huid en haar met de flamenco verbonden. Ze is steeds onvermoeibaar bezig om de flamenco dans en zang te verdiepen, uit te dragen en mensen daarin samen te brengen. Haar flamencofeestjes zijn inmiddels vermaard in het hele land.
Jürgen Rijkers is een gepassioneerde flamencogitarist en singersongwriter, actief in heel veel groepen en bandjes. Zijn spel is verfijnd, ritmisch en vol energie, “muy flamenco”.
www.azules.nl, www.jurgenrijkers.com

18 april, Mariska Wessel, Franse chanson
Mariska Wessel klassieke zang aan het Conservatorium Arnhem (ArtEZ). Zij werkte als marketeer, model en zingt als mezzosopraan in opera & oratoria. In 2008 begon zijn haar trainingsburo Voicematters, high impact communication, en deelt ze haar ervaring als zangeres om sprekers met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht te laten spreken. Met haar stem geeft en deelt zij graag vanuit het hart, om anderen iets moois te brengen.
“Het is prachtig om te zien hoe werken aan de stem, mensen opent en ankert en het vertrouwen geeft het beste uit zichzelf te halen.”
www.voicematters.nl