Over mij

Martijn Nanninga is al vanaf jonge leeftijd in de muziek actief. Vanaf 1986 studeerde hij flamenco gitaar aan het Rotterdams conservatorium, waar hij lessen volgde bij de bekende flamencogitarist Paco Peña. Hij leefde een jaar in Spanje voor de flamenco, trad op in vele flamenco gezelschappen waaronder Momentos Flamencos, Pasa la Raya en Flamenco con Mil Amores.

Vanaf 2010 ontwikkelde hij zich in het zingen van een breed wereldmuziek-repertoire. In Culemborg richtte hij de Zingkring op. Daarnaast organiseerde hij vele evenementen, vaak rondom de Meezingnacht in Utrecht die hij samen met Andrea Hauser ontwikkelde. In 2012 startte hij zijn onderneming Singing Factory waarmee hij team building activiteiten in bedrijven en overheidsteams verzorgt. In 2015 startte hij een coaching opleiding bij de Baak met als doel team coaching met zang te integreren.

Inspiratie…

Ik heb altijd een grote drijfveer gevoeld de muziek te delen: met dansers, met muzikanten, met amateurs, met kinderen, met ouderen. De flamenco is prachtig in dat opzicht: het is een cultuur van delen, samen zijn en samen genieten in het moment.
In 2010 maakte ik kennis met het samenzingen met groepen bij Hagara Feinbier. Meer en meer ontdekte ik de kracht van zingen: Iedereen met een open houding kan bijdragen ongeacht leeftijd, ervaring, achtergrond of religie. In heel korte tijd ontstaat een prachtige samenklank en samenbeleving. Cursussen in Taketina bij Reinhard Flatischler en recent een mantraweek bij Deva Premal geven me steeds meer verdieping. Juist door zoveel verschillende muziek te zingen en spelen merk ik hoe universeel de zoektocht van de mens is naar liefde en verbinding. Ik ervaar zóveel verbinding tussen de spiritualiteit van bij voorbeeld boeddhisme, sufisme, het katholieke geloof en de indianencultuur. Door deze liederen te zingen wens ik mijn kleine bijdrage te leveren aan een mooiere wereld.

Waar spraak eindigt, daar begint de muziek (E. Hoffmann)

Zingen maakt, meer dan wat dan ook, een direct begrip van harten mogelijk, alle culturele en religieuze grenzen overstijgend. In het zingen openbaart zich de gemeenschappelijke zin en zinrijkdom van mensen en volkeren
(Yehudi Menuhin).

Muziek dient om de daaropvolgende stilte te verdiepen (Deva Premal)

When you die, make sure that you leave behind something beautiful in this world, even if no one knows about it (Osho).